Pályázatok Kontrasztok '2015

PlakátAz Udvarhely Kultúrájáért Egyesület, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, Művelődési Ház, a székelyudvarhelyi RMDSZ és az Udvarhelyi Info Egyesület 2015-ös évi pályázatának címe, tematikája a "KONTRASZTOK".

A végletek ugyanúgy izgatóak lehetnek egy alkotó ember számára, mint a saját határainak keresése és feszegetése. Mettől meddig ... Feltevődhet a kérdés, hogy szembe állíthatjuk-e a végleteket, az ellentmondásos dolgokat, a kontrasztokat egymással?
Van, akinek a téma kapcsán a Hilton ablakaiban tükröződő Halász bástya és Oliviero Toscani fehér gyereket szoptató néger nője ugrik be.  Az első különböző korszakokból származó épületek, a második elütő bőrszínű emberek közti különbözőségre épít. És ez a kontraszt alapja: eltérő tulajdonságokkal bíró tárgyak, színek, fogalmak egymás mellé helyezése. Kontrasztok egy képben, de akár úgy is nevezhetnénk, KÉP A KÉPBEN.
Szeretett városunkban – lényegében, mint az élet bármely területén -, jóban és rosszban, szépben és kevésbé tetszetősben, virulóban és már-már hervadóban egyaránt van részünk. Így lesz teljes és igaz a kép, így lesz színes a város és így épül be emlékeinkbe szerethető városként. Sajnos a borvizes bivalyszekér mellett elhúzó sportkocsit már nem áll módunkban lefényképezni, de azért még maradt elég lehetőség városunkban ahhoz, hogy mindenki elkészítse fődíjra méltó felvételét...

A beküldött pályamunkák egy öt tagú zsűri által lesznek értékelve - a kiválasztottak kiállításon vesznek részt, illetve az első három kép alkotója, hagyományosan, jelentős díjazásba részesül - a fődíj 1000 lej készpénz. Ugyanakkor a kiállításra beválogatott képekből ezúttal is katalógus készül CD melléklettel.

A kiállítás tervezett időpontja 2015. december 10., 18:00 óra.

A pályázat feltételei:
A pályázaton részt vehet bárki, lakhelytől, kortól és nemtől függetlenül, aki teljesíti a feltételeket, nevezetesen:
* A fotó tárgya: "székelyudvarhelyi kontrasztok"
* Leadás módja: borítékba zárva, laborban kidolgozva, A4-es méretben + ugyanakkor digitális formában A3-as nyomdai minőségben, CD/DVD-n
* Leadott anyagmennyiség: max. 4 kép (lehet sorozat is)
* Leadáskor egy kitöltött űrlap csatolása kötelező (letölthető innen, de kitölthető helyben is)
* A kép(ek) hátoldalán kérjük feltüntetni a kép címét és a szerző nevét
* Leadási határidő: 2015. november 27., péntek 14:00 óra.
* Leadás helye: a Művelődési Ház titkársága, a városi RMDSZ irodája, vagy a Polgármesteri Hivatal kapusszobája/titkársága

Zsűri: Elekes Gyula képzőművész (Művelődési Ház), Balázs Attila fotós, Csáki Jenő fotós, Jakab Áron Csaba szervező, dr. Szabó József meghívott zsűritag.

 

Közlemény!

A pályázatot meghirdető Fénnyel Írók Társasága a leadási határidővel kapcsolatban a módosítás mellett döntött, 2016. május 20-án, pénteken 14:00 órában határozva meg az új időpontot.
A szervezők döntésének oka, hogy miközben a díjak a környező országok neves kiírásai színvonalának megfelelőek, ez, illetve a tervezett helyi és nemzetközi kiállítások színvonala indokolják a téma további, jelentősebb mértékű kimerítését, amely sajnos nem teljesült megfelelő mértékben.
A szervezők és a zsűri köszöni szépen az eddigi 13 pályázónak a munkáját – a leadott pályázatok érvényesek maradnak, ugyanakkor a következő időszakban kiegészíthetők lesznek.
Az eredményhirdetés és kiállítás tervezett időpontja tehát a leadási határidővel arányosan változik, a pontos időpont 2016. május 31., 18 óra.

Fénnyel Írók Társasága
2015.12.21., Székelyudvarhely


A fotópályázat szervezője:

Udvarhely Kultúrájáért Egyesület
Székelyudvarhelyi RMDSZ
Polgármesteri Hivatal
Művelődési Ház
Udvarhelyi Info Egyesület

Támogatók

Expert-Print nyomda
Csáki Jenő

Rólunk

Tihany_IMG_3358.jpg

Hirdetés

Aktuális pályázatok:
..::KONTRASZTOK::..
Határidő: 2015.november 27.
Természetfotó
Rendszeres bemutatkozási lehetőség az interneten keresztül természetfotósok részére akik képeiket szeretnék bemutatni és közönségszavazatok alapján értékeltetni azokat
Határidő: minden negyed év utolsó napja.
Legyen Ön is sajtófotós!
A nemzeti hírügynökség fotószolgáltatása várja rendkívüli történésekről, szokatlan jelenségekről, szerencsétlenségekről készített digitális felvételeit.
Határidő: nincs.